Skupinska srečanja za starše otrok, ki se zdravijo na Kliničnem oddelku za neonatologijo

Na Kliničnem oddelku za neonatologijo Pediatrične klinike poskušamo ob skrbi za zdravje bolnih novorojenčkov poskrbeti tudi za njihove starše, ki se poleg običajnih prilagoditvenih težav po rojstvu otroka soočajo tudi s skrbmi, povezanimi z njegovim zdravljenjem. Zato od leta 2000 enkrat tedensko potekajo podporna skupinska srečanja, na katerih imajo starši možnost pogovora s klinično psihologinjo in diplomirano medicinsko sestro. Srečanja ponujajo možnost za medsebojno spoznavanje staršev in osebja, izmenjavo izkušenj in informacij, pogovor o doživljanju in počutju staršev ter načinih njihovega soočanja s stiskami v obdobju po rojstvu otroka ter v času njegovega zdravljenja. Teme pogovorov niso vnaprej določene, temveč se prilagajajo vprašanjem in potrebam udeležencev posameznega srečanja – starši imajo možnost sami predlagati, o čem bi želeli govoriti.

Srečanja potekajo vsako sredo od 12.30 do 13.30. Starši, ki se želijo srečanja udeležiti, naj pridejo pred pričetkom srečanja na hodnik pred oddelkom.

Starši, ki želijo individualni posvet s klinično psihologinjo, naj o svoji želji obvestijo otrokovega lečečega zdravnika.

<< Nazaj na Za starše